Rive Jean Mac  "Pösse"
lämminverinen ravihevonen 
syntynyt 4.5.2011

i. Like A Prayer
e. Colour Elsa
ei. Running Sea

Blogin päätähtenä keikkuu lämminveriruuna Rive Jean Mac, tutummin Pösse. Pösse on 6-vuotias nuori herra, jolla pyrin ratsastamaanolosuhteista, hevosesta ja itsestäni riippuen. Pössellä ajetaan paljon ja on siinä hommassa loistava, vaikka hevonen keksiikin välillä kaikkea yllättävää.
Olen Pössen tuntenut2014 syyskuusta, kun se saapui samalle tallille jossa pidin edellistä hevostani. Olin toinen joka sillä selässä kävi alkuun ja opeteltiin yhdessä kulkemaan ja liikkumaan sinne minne pyysi. Opetellaan vieläkin, eikä oppiminen lopu koskaan! Käytiin maastoilemassa niin, että minä menin eräällä ponilla ja Pössen omistaja Emma Pössellä. Ajettiin yhdessä sen, mitä siellä paikassa tiet antoi periksi. 
Pösse lähti kesälaitumelle heti seuraavana kesänä ja muutti asumaan sinne. Pössen olemus muuttui parempaan suuntaan muuttaessa. Varmasti liian stressaava ympäristö monelle. 

Pösse on sen jälkeen ollutkin kuin ikäistään huomattavasti vanhempi ja fiksumpi jos ei lapsellisia oman päänsä kanssa pelleilyjä lasketa.

Pösse on sellainen oman tiensä kulkija. Monesti vaikuttaa siltä, että se voisi kärryjenkin kanssa haahuilla metsään jos vain pääsisi. Ratsain metsässä se ilmeisesti tykkää valita polut jota menee. Pösse tykkää höntsäillä munahölkkää ja kävellä hitaammin kuin etana, tarvittaessa (ja monesti sen itsensä haluamana ja tarjoamana) vauhtia ja innostusta löytyisi ja löytyy kovempaankin menoon. 

Pyrimme valmennukseen sitten kun mahdollista eli kun kenttä valmistuu, siihen asti ratsastellaan maastossa ja pellolla.
c. Emma K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäthän asiallista kommenttia, asiattomat/loukkaavat poistetaan.